Forfatter blog.

Jeg har ikke været så aktiv i et stykke tid på denne hjemmeside. Dette skyldes, at jeg har været temmeligt syg, gennemgået flere spiserørsoperationer, mv og derfor har skruet tempoet ned. Men jeg skriver stadig salgstekster til danske rejsedestinationer, når jeg har energi til det. Jeg har bare opgivet at føre regnskab med og opdatere antallet af de færdige tekster på mine hjemmesider. Livet sættes lidt i perspektiv, det er ligesom ikke så vigtigt, som noget andet.

Også som billedkunstner har jeg måttet holde en pause. Men i anledning af mit 10 års jubilæum denne sommer som tekstforfatter og billedkunstner, lavede jeg alligevel nogle illustrationer til en dansk censureret museumsudstilling med temaet fugle.

 

 

De blev ikke antaget på udstillingen på Johannes Larsen Museet, så jeg sendte i stedet den ene af dem "Morgenmad i Svartingedalen" på engelsk "Breakfast in the Valley of Svartinge" (Bornholm) til USA, hvor et museum i New York, Islip Art Museum, også fejrer 10 års jubilæum.

Det gør det amerikanske museum ved at gentage en success fra åbningen i 2009, hvor de sætter en interaktiv udstilling op om døden, "A Book About Death" hvor de besøgende skal skrive en dagbog, der udfordrer folk til at forholde sig til døden som en naturlig del af livet for at bryde et stort tabu.

 

Min illustration bliver udgivet med min egen tekst på og efter museets forskrifter, og vil blive  brugt af publikum som forside i kortstørrelse til deres dagbog om en afdød nærtstående person, eller som inspirerende illustration midt i deres dagbog, men museet kan  også bruge den som plakat.

 

 

Jeg er som noget nyt grafiker på opgaven denne gang, hvor forberedelserne har stået på siden foråret 2019. Udgivelsen bliver i 500 eksemplarer og udstillingen varer fra d 14.9 2019 til 2. november 2019.

 

Et eksemplar af "Breakfast in The Valey of Svartinge" bliver af Islip Art Museum i New York sendt til Museé de la Poste i Paris´, som har bedt om det der til en permanent samling, hvor det vil blive udstillet på et tidspunkt.

 

Jeg har ikke sendt andre ting ind i år i udlandet, så det må blive ved det.

 Du kan følge udgvelsen på min gallerihjemmeside www.gallerioctopusart.dk 

Lisbet Lærke.

Hvis du kigger ind på linket:

https://brokenships.com/feed/modern-love-in-203-everyday-objects-on-your-bookshelf

finder du bogen: 

"Modern Love in 203 Everyday Objects on your bookshelf," der er skrevet af Olinka Vištica and Dražen Grubišić og udgivet worldwide d. 14.november 2017.

 

I min sidste forfatterblog, (Jeg skriver her alt for sjældent, jeg ved det godt, men til gengæld skriver jeg for andre), fortalte jeg om min tykke, gamle rejsedagbog fra 1986, som befinder sig i The Museum Of Broken Relationaship´s permanente samling. Nu er den og min engelske udgave af dét  poetiske digt, jeg skrev om årsagen til bruddet med min 1. ægtemand kommet med i denne bogudgivelse, ligesom min rejsedagbog nu rejser videre og lever sit eget liv på museumsudstillinger i blandt andet Kroatien og i USA. Udgivelsen har været på vej siden udstillingen af rejsedagbogen i Rundetårn, København i slutningen af 2016, hvor museet havde en udstilling af effekter.

Venlig hilsen, glædelig jul og godt nytår!

Lisbet Lærke / Lisbet Lark.

Hvem skulle nu have troet, at éns gamle rejsedagbog fra en tur til Norge med ex´en, skrevet i hånden og fyldt med egen notater og illustrationer for 28 år siden kunne være interessant for nogen som helst?

- og hvorfor går man og gemmer sådan noget, når man er lykkeligt gift med ægtemand nr 2 på 20. år?

 

Jeg er gået lidt i stå med romanskriveriet, til gengæld har jeg som tekstforfatter gennem min tyske redaktion skrevet og fået udgivet over 110 salgstekster på 10 forskellige sprog til rejsedestinationer, seværdigheder og ferieformer og ferieboliger i Danmark, over det meste af Europa samt dele af USA. Samlet set, noget, der ligner lidt over 1000 udgivelser i år alene.

 

1 1 /2 år ca. har jeg været ansat nu som freelance tekstforfatter, -og jeg ELSKER denne måde at arbejde på, hvor jeg selv kan planlægge min arbejdstid. Det er enormt lærerigt, jeg lærer hele tiden noget nyt, og det giver en hel masse erfaring i at samarbejde med en redaktion.

 

Jeg har f.eks skrevet salgstekster til samtlige destinationer i Kroatien. Over 58.000 ferieboliger i det skønne ferieland, har glæde af mine tekster. Jeg må fortsat ifølge min kontrakt ikke linke over til nogen af dem, da jeg ikke må generere ekstra trafik på de platforme og rejseselskaber, hvorfra mine tekster sælger ferieboliger. Teksterne bliver udgivet direkte og afregnet hver måned, men mit navn står ikke under hver af dem, for det bruger man ikke i denne forfattergenre, og mit navn er irrelevant, så snart de er udgivet. For jeg sælger rettighederne til dem videre til redaktionen, som sælger dem videre, og dermed er de ude af mine hænder, så snart jeg har trykket på publikationskanppen og redaktionen har godkendt indholdet, og dét har jeg det megafint med. Jeg hvisker også tavlen ren mellem hver tekst, tømmer hovedet og starter på en frisk hver gang.  Men jeg kan da sige så meget, at jeg skriver med et vist gran af min sædvanlige underfundige humor og at jeg skriver for målgruppen børnefamilier. Mange gange udfolder jeg mig også kreativt, leger med ord og opfinder nye ord, såsom f.eks: : "kvalitetstidsferie" eller "afterhiking."

 

Min store tekstproduktion for feriedestinationen Kroatien fik engang i foråret nogen til at opfordre mig til at få min egen 1. rejsedagbog med kunst og notater ind på et kroatisk museum, gerne ét der rejser, for ligesom at holde  rejsetemaet. 

 

Nu er det ikke sådan lige til at få sin kunst ind på et museum. Jeg véd det, for jeg har haft adskillige museumsudstillinger som billedkunstner, og er man kvinde, er det helt umuligt i Danmark, hvor over 90% af de udstillede værker på museerne er fremstillet af mandlige billedkunstnere,- også et kombineret forfatterværk og illustrationsværk,- fuldstændigt umuligt!

 

Men her kom tilfældet mig til hjælp, for en anden én i mit netværk havde hørt om Museum of Broken Relationships i Kroatien og Los Angeles. Det viste sig, at de skulle i gang med at lave en udstilling i Danmark. Inden længe blev min 60 dobbeltsider tunge indbundne rejsedagbog sendt afsted, og i fredags d. 18/11 2016 var jeg så til fernisering på Museum of broken Relationships i Rundetårn i København, inviteret af Den Kroatiske Ambassade i København.

 

Jeg vidste ikke , hvorfor jeg tog denne rejsedagbog med, da jeg forlod min 1. mand med 2 små børn og en balje vasketøj i 1995. Jeg vidste heller ikke, hvorfor jeg gik, blot at jeg var nødt til at gå for at beskytte mig selv og mine børn. Min intuition viste sig at holde stik. 

 

Rejsedagbogen har overlevet oprydningerne i forbindelse med 10 senere private flytninger, og ingen har efterfølgende gjort krav på den. Værket er fra en tid, hvor det var nemmere have have sådan én klods (30cm x 40cmx 5 cm) med i en fjällræven rygsæk, end at slæbe en COMMADORE64 med på en tur til Nordkapp, men jeg kunne mærke at det var tid at få ryddet op i mit liv, at give slip. Derfor er den nu en del af Museum of Broken Relationships permanente samling, og når udstillingen i Rundetårn sutter d. 17. januar 2017, rejser den med museet hjem enten til Zagrab eller til Los Angeles i USA, hvor de har en filial af museet.

 

Den opmærksomme læser vil bemærke, at der lige var en løs ende i historien. Nemlig: Hvorfor forlod jeg min 1. ægtemand? Det fandt jeg selv først ud af, da jeg bladrede i rejsedagbogen og i få ord skulle formulere årsagen til bruddet, som skulle skrives på udstillingslabelen.

19 år efter bruddet tog det mig kun 5 minutter at få overblik over situationen dengang, finde årsagen til skilsmissen, der kunne beskrives i et kort digt på dansk og engelsk, og som nu følger min rejsedagbog, hver gang den bliver udstillet (til højre for bogen på fotoet).

 

Ellers har jeg brugt min manuskriftforfatteruddannelse hos Barbara Slade påViborg Animationsskole i 2011 til at lave en grundig ressearch skabe personligheder på film. Altså lidt ligesom jeg har gjort, inden jeg satte mig ned og skrev de udgivne noveller her på siden, og temmelig meget ligesom jeg gør, når jeg som oldtidsilustrator eksempelvis skal skabe et værk om Vulkanudbruddet i Pompeii i år 79 før Kristi fødsel og sende det afsted til et museum i Italien.  Jeg elsker fordybelsesprocessen inden for alle 3 kunstarter. Elsker historiske produktioner og emner.

Senest er jeg efter grundigt forarbejde gået ind i en historisk persons skikkelse eller "skuespille", om man vil. Det drejer sig om min hovedrolle i assistensfilmen "Min barndom med Kiki", hvor jeg spiller Prinsesse Dagmars, Zarina Maria Fjodorovna´s hofdame, Cecilia Grünwald. For nemheds skyld blev hun kaldt Kiki.

Link: http://assistens.dk/cecilia-gustavovna-grunwald-min-barndom-kiki2/

Filmen bliver vist permanent, dels i Kulturhus Assistens, men også via QR-kode på Cecilia Grünwalds gravsted, som er i den russisk ortodokse del af Assistens Kirkegård. Jeg er ikke selv katolik, ej heller taler jeg russisk, men på filmen taler jeg dansk med russisk accent, noget der i hast blev indøvet aftenen før filmoptagelserne. Filmen er en del af et projekt med levende formidling, der skal levende gøre de mange spændende døde personligheder på kirkegården.

Venlig hilsen og god tur rundt i mine fodspor i København!

Lisbet Lark / Lisbet Lærke

- blev et virkeligt travlt år for mig som billedkunstner med en biennale (London), en galleriudstilling i Berlin, og ikke mindre end 3 museumsudstillinger, 1 på Museo Archeologico di Olbia, Sardinien som oldtidsillustrator, 1 i Pompeii som oldtidsillustrator og 1 på Tampa Museum of art, USA,  som moderne close-up illustrator, for så lige at runde af med en censureret udstilling i Paris, som orientalsk illustrator, altså udover min årlige udstilling på Julehjertemuseet i Tisvildeleje som woven heart artist (Papirkunstner).

 

Jeg har i 2015 udviklet 7 forskellige illustrationsstreger, og 6 af dem er kommet ud over rampen på ovennævnte internationale udstillinger i 2015.

 

"Hun har med garanti ikke haft tid til at skrive ret meget" tænker du måske.....- og du har helt ret, bortset fra at dét at skrive er noget, man TAGER sig tid til, når man har noget på hjerte, simpelthen fordi man ikke kan lade være, eller fordi man ikke kan komme videre med sit liv på andre måder.

 

I de sidste 8 uger har jeg haft håndled og tommelfingre fikseret i håndskinner p.gr. a gigt, når jeg ikke lige var "på" , så det har ikke været muligt for mig at arbejde som billedkunstner ved at tegne, male og klippe, der kræver fuld bevægelighed i begge hænder. Til gengæld har det været muligt for mig at taste / skrive på PC, hvor jeg er gået i gang med et længerevarende projekt, en roman, der igen handler om et tabuemne, som ingen andre har skrevet om før.

 

En tabubelagt sorgproces. 

 

Ved ikke, hvornår jeg får den færdig, ved bare at jeg er nødt til at skrive den, fordi det er en bog, der SKAL skrives. Nogen er nødt til have mod til at skrive den,.....- står midt i det hele lige nu, så der går nok 1, måske 2 år, før den er klar til at gå i trykken.

 

Kontakt mig hvis du er forlægger og har lyst til at få manuskriptet til gennemlæsning engang med henblik på en evt. udgivelse.

 

 

Selvudgiverløsninger har ingen interesse, da jeg bor småt og ikke har plads til at opbevare store mængder af bøger og ikke har tid til at tage mig af distributionen af dem.

 

Siden sidst er jeg også blevet ansat som professionel freelance rejseforfatter i et firma i udlandet, på baggrund af bl. a. mine 4 udgivne noveller på denne hjemmeside, der nu har haft over  48.000 besøgende. Når jeg arbejder, foretager jeg altid en meget stor forudgående tilbundsgående research, både som forfatter og illustrator. Jeg er et detaljemenneske.

 

I mine noveller her på siden kan du således gå dig en "virtuel" tur gennem de byer, handlingen foregår i, selvom jeg aldrig har været der, og du tager med mig rundt på en kikker og oplever sammen med mig og hovedpersonerne. Nogen af mine læsere har endda fået lyst til at besøge stederne efter at have læst mine noveller. Sådan er det også med mine små rejseforfatter-artikler, der dog adskiller sig fra novellerne ved, at jeg som privatperson og historisk interesseret selv har besøgt de steder, jeg skriver om i Danmark. Når jeg skriver om mine oplevelser i disse artikler,  "er" jeg der selv, jeg fortæller en historie og læseren går med mig rundt. Små artikler, appetitvækkere, der oversættes til forskellige sprog om historiske seværdigheder i Danmark, herunder blandt andet kunstnerboliger, samlinger og danske museer.

 

Velkommen til de af mine for tiden mange nye tilstrømmende læsere, der måske har fundet denne forfatterhjemmeside via disse artikler.

 

Såvidt jeg kan læse i kontrakten med min udenlandske arbejdsgiver /redaktion, må jeg ikke generere ekstra trafik på artiklerne ved at linke over til dem fra mine egne flader her på internettet, herunder denne hjemmeside, så det vil jeg naturligvis lade være med.

 

Jeg ELSKER at skrive, så dét at jeg ikke kan tegne, male eller klippe, skabe billedkunst i en periode, gør ikke så meget. Jeg når dét, jeg når, og lige nu er det altså skrivetid.

 

Godt nytår!  

 

Lisbet Lærke. 

 

Du finder mit øvrige multikunstneriske univers på:

www.gallerioctopusart.dk

www.julehjertemuseet.dk

www.kulturhulen.dk

www.designbylisnetlark.dk

 

 

Jeg har bestemt ikke glemt jer, mine mange læsere her på internet- udgivelsessiden. Siden mit forrige blogindlæg har jeg været ude at læse op flere gange, senest i Underskoven hos Bo Lillesøe i september 2014, i anledning af at læsertallet her på sitet rundede de 34.000 læsere..- og de optagelser kom der et TV-program ud af, der blev vist igår på TV-kanal Hovedstaden...- og mindsandten om ikke, der også kom en lille video ud af det, hvor du finder mig som den sidste forfatter 52 min inde i indslaget. På videoen læser og performer jeg en bid af min novelle "68´er" der også er den absolutte novelletopscorer i popularitet blandt læserne her på siden:

 

http://vimeo.com/115603276.

 

Når jeg ikke har været så aktiv på det sidste her i bloggen skyldes det, at jeg har været aktiv andre steder, f.eks. spillede jeg Ragnars mor i afsnit 17 og 19 af DR´s Julekalender "Tidsrejsen", jeg har medvirket i flere andre filmprouktioner, startet et museum, "Julehjertemuseet" op i et lille kulturhus, "Kulturhulen" i Tisvildeleje, hvor man jævnligt kommer til at kunne møde mig som en del af kunstnergruppen af samme navn fremover, ...- også er der jo selvfølgelig også sket dét, at jeg har invaderet diverse museer og biennaler rundt omkring i udlandet den mellemliggende periode, - men ellers er der såmænd ikke rigtig sket noget siden sidst, bortset fra, at jeg stadig skriver sjove historier fra livet og ELSKER det....

- også kommer tankerne:

Hvad skal der så ske med mig som forfatter?

Jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at få sendt noget ind til et "rigtigt" forlag, men det kommer jo nok en dag, når jeg får tid... Cool

Godt nytår!

 Lisbet Lærke.