Forfatter blog.

14/9: Udgivelse i USA

Jeg har ikke været så aktiv i et stykke tid på denne hjemmeside. Dette skyldes, at jeg har været temmeligt syg, gennemgået flere spiserørsoperationer, mv og derfor har skruet tempoet ned. Men jeg skriver stadig salgstekster til danske rejsedestinationer, når jeg har energi til det. Jeg har bare opgivet at føre regnskab med og opdatere antallet af de færdige tekster på mine hjemmesider. Livet sættes lidt i perspektiv, det er ligesom ikke så vigtigt, som noget andet.

Også som billedkunstner har jeg måttet holde en pause. Men i anledning af mit 10 års jubilæum denne sommer som tekstforfatter og billedkunstner, lavede jeg alligevel nogle illustrationer til en dansk censureret museumsudstilling med temaet fugle.

 

 

De blev ikke antaget på udstillingen på Johannes Larsen Museet, så jeg sendte i stedet den ene af dem "Morgenmad i Svartingedalen" på engelsk "Breakfast in the Valley of Svartinge" (Bornholm) til USA, hvor et museum i New York, Islip Art Museum, også fejrer 10 års jubilæum.

Det gør det amerikanske museum ved at gentage en success fra åbningen i 2009, hvor de sætter en interaktiv udstilling op om døden, "A Book About Death" hvor de besøgende skal skrive en dagbog, der udfordrer folk til at forholde sig til døden som en naturlig del af livet for at bryde et stort tabu.

 

Min illustration bliver udgivet med min egen tekst på og efter museets forskrifter, og vil blive  brugt af publikum som forside i kortstørrelse til deres dagbog om en afdød nærtstående person, eller som inspirerende illustration midt i deres dagbog, men museet kan  også bruge den som plakat.

 

 

Jeg er som noget nyt grafiker på opgaven denne gang, hvor forberedelserne har stået på siden foråret 2019. Udgivelsen bliver i 500 eksemplarer og udstillingen varer fra d 14.9 2019 til 2. november 2019.

 

Et eksemplar af "Breakfast in The Valey of Svartinge" bliver af Islip Art Museum i New York sendt til Museé de la Poste i Paris´, som har bedt om det der til en permanent samling, hvor det vil blive udstillet på et tidspunkt.

 

Jeg har ikke sendt andre ting ind i år i udlandet, så det må blive ved det.

 Du kan følge udgvelsen på min gallerihjemmeside www.gallerioctopusart.dk 

Lisbet Lærke.